Halloween redan

09:34 PM - 12 Feb 2017 968

En kompis till mig är seriöst jätteintresserad av Halloween till den grad att det är lite småpinigt, men jag står ut med det ändå. För jag tycker ju om den här tjejen. De flesta kommer på en idé för kostymkläder typ en månad innan oktober men inte denna bruden. Det är ett årslångt projekt verkligen. Och nu är det februari, så då innebär det att man ska kolla kostymer på sajter som typ festli.se (ugh) och planera och dona och kanske till och med köpa krimskrams och material för kläderna som man så gärna vill sy och fixa med innan halloween börjar.

Själv suckar jag och säger “ja, ja..” medan jag nickar slött under tiden som min kompis frenetiskt maler på om hennes nya idéer inför i år. Vilket håller på dag in och dag ut, vecka efter vecka, månad efter månad. Allt handlar om halloween. Och när halloween väl är över, så är det en sorgperiod. Sen är det direkt igång igen med ännu mer diskuterande om hur grymt nästa år ska bli, och vad för idéer hon har på lut för det året. Det har till och med hänt att hon under själva halloweenfestandet börjat prata om nästa år, som att själva högtiden i sig inte är speciell, utan förberedandet inför den.

Skumt må jag säga. Men så är hon ju min kompis också – skumma människor attraherar skumma kompisar. Och jag skulle egentligen inte vilja ha det på något annat sätt! För i slutändan har jag ändå en passionerad väninna som verkligen brinner för sin sak, och försöker sitt bästa för att dela med sig av allt det roliga som hon finner i halloween. Jag kanske ska ge det ett ärligt försök i år.

Tags:

Author: