Jag såg en film och skriver om den

02:42 PM - 20 Jul 2016 958

10cloverfieldlaneimg

För ett litet tag sen så såg jag filmen 10 Cloverfield Lane. Och jag måste säga att jag tyckte den var väldigt bra, jag är en någon filmrecensent, men jag har sett filmer, och anser mig själv därför ha en roll där jag får ha åsikter om dem. Om du inte vet vad filmen handlar om så handlar det om en kvinna som hamnar i en bilkrasch och vaknar sen i en läskig underjordisk bunker med två män. Och där får hon veta att världen har gått under, och enda sättet att överleva är att hänga där nere några år. Men det är lugnt, de har Monopol och VHS-kasetter, så tiden flyger bara fram. Uppenbarligen så är det drama och diverse läskiga saker händer, jag tänker inte spoila något från filmen, men jag kan direkt säga att om du inte sett den, så borde du se den.

Filmen är en prequel till Cloverfield som släpptes för ett antal år sedan, jag kan inte påstå att jag minns allt för mycket från den, jag vill minnas att det gigantiska monstret i den hade en slags vagina-mun? Intressant i sig, att en gigantisk vagina terroriserar en stad, och främst de manliga huvudkaraktärerna, men, var allt för länge sedan jag såg filmen för att faktiskt kunna kritisera den.

Dock i denna film så handlar det om en kvinna, som är ovanligt kapabel för kvinnor i filmvärlden, vilket jag uppenbarligen uppskattade, hon är definitivt en drivande kraft, och kan typ en massa häftiga saker, som att sätta eld på tyg i en ventil, och vässa träd tills det är vasst. Det finns viss sexuell spänning, men inte något allt för övertydligt för att det skulle kännas som en sån lite för mycket en dröm av vem det nu var som skrev filmen, utan det stängs till stor del ned, och karaktärerna är istället för sexuella monster, bara intressanta och breda personer (till stor del).

Jag skulle kunna skriva mer om den, men detta är helt enkelt bara en rekommendation, kolla in den, den överraskar mer än man skulle kunna tro, inte bara för att den var bra och så, men storyn i den vänder och vrider väldigt mycket på sig. Men om du inte vill ta mitt ord för det, så ta Ronny Svenssons super-utförliga rekommendation som jag hitta på SFs hemsida och jag anser summerar filmen på ett bra sätt.

 

rekommendationimg

Tags:

Author: