Man vet aldrig

12:37 PM - 22 Feb 2017 993

Ibland blir det så tydligt att döden hela tiden finns runt omkring oss. En bekant till mig berättade att hennes granne hade fått en hjärtinfarkt när han var ensam hemma, och eftersom han var helt själv hade han tyvärr inte klarat sig. Det värsta är att han inte var så gammal tydligen och inte varit sjuk någonting innan, det kom verkligen helt oväntat. Hjärtinfarkter känns det som att folk får väldigt ofta, och nu när jag sökte på det (blev lite orolig och vill veta så mycket som möjligt) är det faktiskt inte så många som överlever. Just för att de är ensamma eller med personer som inte vet hur de ska hjälpa till, eller inte har till exempel en hjärtstartare i närheten. Jag tycker att alla borde gå en kurs i hjärt- och lungräddning för att alltid kunna rädda liv om något sådant skulle hända.

Många arbetsplatser och andra ställen har ju hjärtstartare vilket är jättebra, jag skulle helst vilja ha en hemma! Jag har googlat lite på det och det är faktiskt ingen dum idé, även om risken för att jag får en hjärtinfarkt inte är jättestor så kan det faktiskt hända och då vill man ju gärna ha en hjärtstartare nära till hands! Eller om någon är på besök hos mig och skulle drabbas av något så hemskt, då vill man verkligen kunna göra allt i sin makt för att rädda den personen kommer.

Det kanske är lite överdrivet men jag känner mig lite tryggare på platser där jag vet att det finns hjärtstartare. Är man på offentliga platser tycker jag att det är viktigt att titta efter det precis som man ska titta efter nödutgångar och sånt där varje gång man går in på ett nytt ställe. Jag hoppas såklart att varken jag eller någon i min närhet någonsin blir drabbad av en hjärtinfarkt eller något annat hemskt, men man vet ju faktiskt aldrig.

Tags:

Author: