Spöken och andra hemskheter

03:17 PM - 28 Sep 2016 1044

 

poltergeistimg

Jag likt de flesta gillar inte när någon börjar en konversation med ”Jag hade en dröm inatt…”, eftersom att det allt för ofta fortsätter med en osammanhängande historia som inte har någon som helst påverkan på det verkliga livet. Och visst, drömmar är askul för de som har dem, men jag finner det inte så intressant att din hjärna tyckte de var coolt att låta en T-rex storma ditt hus inatt. Så… Jag hade en dröm inatt, där det var ett spöke som hemsökte mig, gasten valde att typ flytta runt saker och annat sånt som är asläskigt. Men spökets val av hur han interagerade med den korporeala världen är inte den intressanta delen, den intressanta delen kom efter, när jag försökte övertyga min familj om hur ett spöke var och jävlades med mig. De trodde mig såklart inte, och detta var ju uppenbarligen väldigt frustrerande.

Jag tror själv inte på spöken, jag har svårt att se hur det skulle komma sig, speciellt då jag inte är religiös så tanken av ett liv efter detta känns väldigt främmande för mig. Jag hörde dock en teori en gång om typ hur spöken var personer som på något sätt fastnat i en tidsloop, så att de var något slags eko från en svunnen tid. Det låter häftigt, men fortfarande inget jag skulle satsa alla mina pengar på direkt.

Men poängen här är hur irreterad jag var när jag vaknade, inte för att jag var arg över hur min familj valde att inte tro på sin älskade dotter och syster, men mer över hur fruktansvärt hjälplös jag var. Efter att jag tagit mig igenom denna mini-kris, så började jag reflektera. Jag är överlag rätt så cynisk, så jag går inte runt och tror på UFOn eller på bigfoot eller något sånt. Men tänkt om bigfoot faktiskt finns, och tänk så hemskt hjälplöst det måste vara när ingen tror på en. Dock nu så finns det väl grupper och ännu fler forum för folk att spekulera och konspirationsteorisera med varandra, så det finns väl något stöd. Men i slutändan så känner jag att den hemska delen med att vara hemsökt inte nödvändigtvis är spöket i sig, men kanske kan det vara hjälplösheten som kommer efteråt.

Tags:

Author: